Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vibs/addon_domains/tepavica.com/www/root/config/config.php on line 55
Тепавица Панега -Шопите " ООД

ЗА НАС

Тепавицата предоставя на всички клиенти едно качествено изпиране. Когато изпробвате така наречената тепавица ще разберете, защто този мотод е останал през годините.

В миналото тези съоръжения са били много разпространени и целта им е била се въздейства механично върху вълнените платове, за да се уплътнят и да се увеличи здравината им. В днешно време тепавиците имат различна функция – на водни перални, поради което получават и ново наименование – перила. Разликата между валевицата и тепавицата е , че при валявицата се използва силата на водата, а при тепавицата силата на дървените чукове за тепане на вълнени изделия. Много от фирмите занимаващи се с пране на килими , заявяват, че прането им се осъществява на Тепавици - но нали е така или просто почистват Вашите килими с еднодискови машини и накрая ги изплакват в съоръжения наподобяващи „бари“.

Автентично пране на килимите, както преди много години са прали и тепали своите вълнени изделия нашите прадеди , се извършва само при нас.

Почти всички хора наричат съоръжението Валявица с името Тепавица. Въпреки разликата в устройството, те са познати като едно и също - обработка на тъканта под вода

Основно работим в гр. София и околностите. Други градове, които обслужваме са Ботевград, Правец , Етрополе и Ябланица. Прането се извършва в пералня /валявица/, намираща се в село Златна Панега - Ловешка област. Водата, с която се пере не замръзва и затова работим целогодишно. Водите на Златнопанешката река идват от карстовия извор „Глава Панега“ и са изключително чисти. Пералнята е създадена преди повече от тридесет години, за обслужването на килимената фабрика в гр. Луковит. На месец там са се баросвали по 6000 одеяла.

Нашата фирма се занимава с тази дейност от 1997г. , като в началото на дейността си е обслужвала територията на област Ловеч. От 2000г. година работим и на територията на гр. София.